Fluntermer Kochbuch

1984 hatten Käthi Altherr und Martha Stoll Rezepte aus Flunterns Küchen gesammelt und als «Fluntermer Kochbuch» publiziert. 1998 folgte das «Fluntermer Backbuch» der Clüblifauen von Beatrice Stirnemann.
2026 soll nun eine neue Ausgabe herausgegeben werden. Am Basar 2024 wurde am Stand der Zunft Fluntern mit dem Sammeln den Rezepte für «Backofen und Herd» begonnen.
Dominique Landolt

Wäe us em Susebärg
Dä Susebärg isch e Wirtschaft gsi am Egge vo de Susebärg und de Krönleinstrass. Am Samschtig hät me dort alli Arte vo Wäe pachet und am Sonntig sind Schtadtlüüt die Wäe choge und ässe. Wänns grägnet hät, so händ d’Wirtdlüüt bis am nächschte Samschtig mi t ire Lüüte müesse vo däne Wäe läbe:
Bölle-wäe
Wäeteigg us em Lade
350 gr Bölle i fiini Schiibli gschnitte
75 gr Schpäck würfele
es bizzeli Fett
D Schpäckwürfeli im Fett glaassig brättle, de Bölle dezue gä und dämpfe bis er zämefallt. Würze mit Salz, Maggi und Aromat. Es grosses oder 2 chliini Eier, ein Löffel Mähl un 1 dl süesse oder suure Nidl (es gaht au mi Milch) daue gä und uf em uusgleite Wäebläch verteile.
Bachziit öppe 20-30 je nach em Bachofe.
Klärli Pool